Till den här rätten har jag tagit inspiration från restaurangen i inlägget nedanför.
Koka valfri pasta, gärna garganelli.
Skär 7 skogschampinjoner eller 1 portobello i stora bitar
Hacka 1 liten rödlök
Skär 5 soltorkade tomater i bitar
Hacka 1 vitlöksklyfta
Skär 1/2 halloumi i centimeterstora kuber
Hacka 1dl valnötter
Riv ca. 1 dl parmesanost fint
Plocka fram ruccola, flingsalt och citron
Stek svamp och löken tillsammans i olivolja
Tillsätt vitlök, soltorkade tomater och valnötter och stek lätt
Blanda i pastan och stek tills pastan fått lite yta
Pressa i en skvätt citron
Blanda i parmesanost
salta och peppra efter smak
(tillsätt så mycket olja som behövs)
Stek halloumin
Lägg upp pastan och toppa med halloumin samt en gnutta flingsalt och ruccola
Dekorera med söt balsamvinäger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar